Infrapunasäilytysuunit siirtävät hyödyllistä energiaa ilman kosketusta ja pinnalla oleville elintarvikkeille. Näin ollen ne mahdollistavat kuorimisen (juustot, kuorimattomat leivät), pinnoitteiden kuivaamisen (juustot, lihat), sekä pintavesimäärien vähentämisen vaikuttamatta tuotteiden ytimeen.
Ne ovat vähän herkkiä työolosuhteille ja voivat emitteriensä reaktion ansiosta korjata kaiken lämpötunnelin luontaisen konvektiivisen osuuden, mikä tekee niistä erittäin vakaita uuneja. Energia toimitetaan tarvittavaan paikkaan sopivilla annosteluilla ja silloin, kun sitä tarvitaan. Niistä käytetään myös nimitystä kylmäuuni. Ne estävät tarpeettoman lämmön kehittämisen tuotteissa kokonaisuudessaan ja ovat siksi ihanteellinen ratkaisu kylmille tuotteille.
Infrapunasäilytysuunit voivat esiintyä joko perinteisen uunin muodossa tai yksinkertaisina infrapaneeleina avoimessa prosessissa.